Vállalkozásunk 2021-ben vásárolt egy teljesen új, német gyártmányú, Adler típusú fúróberendezést, mely 140-150 méteres mélységig képes dolgozni a legmodernebb fúrási technológiákat alkalmazva.

A gép gumilánctalpakon közlekedik, a kertet nem dúlja fel, a fúrópontot könnyen meg tudja közelíteni.

Legnagyobb előnye, hogy mind a három fő fúrási technológiát (szárazfúrás, iszapöblítéses fúrás, kalapácsos/légöblítéses fúrás) képes alkalmazni. Az omlékony, sóderes, köves részeket folyamatos védőcsősüllyesztés mellett tudjuk fúrni. A kemény, kompakt kőzetek, vagy a nagy iszapveszteségű részeket pedig speciális levegő/haböblítéses technológiával. A hagyományos, ún. iszaptechnológiás kútfúrás is gyorsan és hatékonyan végezhető a berendezéssel.

A gép kiválasztásánál arra törekedtünk, hogy ne csak hatékony legyen, hanem a környezet lehető legkisebb terhelésével,  amennyire csak lehet környezettudatosan tudjunk vele dolgozni.

A gép meghajtása megfelel a legújabb Európai Uniós előírásoknak, hangszigetelt, EURO 5 besorolású Deutz diesel motorral történik. A zajterhelés és a károsanyag kibocsátás is minimális.

Rendelkezünk továbbá egy 2008-as hazai gyártású ( H-01) elektro-hidraulikus fúróberendezéssel, vízkutakhoz 50-60 méterig, geotermikus szondafuratokhoz 100 méterig. A gép hagyományos iszapöblítéses technológiát alkalmaz. Hidraulikus rendszerének meghajtása háromfázisú árammal történik, így amennyiben a területen van lehetőség a hálózatra csatlakozni, a gép zajmentesen, és füstmentesen dolgozik.

Kemény, vagy nagyon nehezen fúrható területeken való merülőkalapácsos fúráshoz az alábbi
saját tulajdonú, közúton vontatható kompresszorokkal rendelkezünk:
Atlas Copco XAHS 236: 12 bar, 14.000 liter/perc maximum 120 méterig.
Compair C 200 TS 24: 24 bar, 20.000 liter/perc maximum 240 méterig.

Gépeink érvényes szakhatósági engedélyekkel rendelkeznek.