Vállalkozásunk 2021-ben vásárolt egy teljesen új, német gyártmányú, Adler típusú fúróberendezést, mely 120-130 méteres mélységig képes dolgozni a legmodernebb fúrási technológiákat alkalmazva.

A gép gumilánctalpakon közlekedik, a kertet nem dúlja fel, a fúrópontot könnyen meg tudja közelíteni.

Legnagyobb előnye, hogy mind a három fő fúrási technológiát (szárazfúrás, iszapöblítéses fúrás, kalapácsos/légöblítéses fúrás) képes alkalmazni. Az omlékony, sóderes, köves részeket folyamatos védőcsősüllyesztés mellett tudjuk fúrni. A kemény, kompakt kőzetek, vagy a nagy iszapveszteségű részeket pedig speciális levegő/haböblítéses technológiával. A hagyományos, ún. iszaptechnológiás kútfúrás is gyorsan és hatékonyan végezhető a berendezéssel.

A gép kiválasztásánál arra törekedtünk, hogy ne csak hatékony legyen, hanem a környezet lehető legkisebb terhelésével,  amennyire csak lehet környezettudatosan tudjunk vele dolgozni.

A gép meghajtása megfelel a legújabb Európai Uniós előírásoknak, hangszigetelt, EURO 5 besorolású Deutz diesel motorral történik. A zajterhelés és a károsanyagkibocsájtás is minimális.

Rendelkezünk továbbá egy 2008-as hazai gyártású ( H-01) elektro-hidraulikus fúróberendezéssel, vízkutakhoz 50-60 méterig, geotermikus szondafuratokhoz 100 méterig. A gép hagyományos iszapöblítéses technológiát alkalmaz. Hidraulikus rendszerének meghajtása háromfázisú árammal történik, így amennyiben a területen van lehetőség a hálózatra csatlakozni, a gép zajmentesen, és füstmentesen dolgozik.

Gépeink érvényes szakhatósági engedélyekkel rendelkeznek.